Logo d'Entomobio

Entomobio, het voedsel van de toekomst

Entomobio kweekt en verwerkt insecten voor de voedselindustrie. Zijn kweekmodel maakt de productie van grote hoeveelheden insecten mogelijk met een minimum aan middelen en garandeert een veilig, 100% traceerbaar eindproduct, zonder enig spoor van vervuiling...

Contacteer
ons

Meelwormen

Kwaliteitsproducten

Een eiwit van Belgische oorsprong, ecologisch verantwoord en 100% natuurlijk.

Onze meelwormlarven (Tenebrio Molitor) boerderij is bedoeld voor menselijke consumptie om een beter ecologisch alternatief te promoten voor de traditionele productie van dierlijke eiwitten die een aanzienlijke negatieve impact heeft op onze planeet.

In zijn geheel of in poeder, bieden wij u gedroogde meelwormen van hoge kwaliteit aan!

Onze installatie

Gelegen in Frasnes-lez-Anvaing in België, zorgen we voor het welzijn van onze kleine zesbenige dieren. Wij brengen ze vocht, warmte en voedsel zodat ze zich zonder stress kunnen ontwikkelen in onze fokkerij.


Onze verticale boerderij is DE Europese referentie in het kweken van meelwormen voor de "Novel Food"-dossiers die bij de Europese Unie zijn geïntroduceerd om het kweken van insecten voor menselijke consumptie te bevorderen. Daarom moeten wij meelwormlarven van hoge kwaliteit aanbieden met een onberispelijke traceerbaarheid van onze producten.


In de geest van de ecologie die deze benadering van insectenkweek opwekt, pleiten wij voor het gebruik van lokale en biologische producten uit voedselbijproducten (tarwezemelen, biergist, enz.) voor onze insecten.

Ten slotte gebruiken we onze insectenuitwerpselen als organische meststof voor het land dat ons het voedsel voorzag dat we nodig hebben voor onze kweek. De cirkel is rond, met een minimum aan negatieve impact op zowel onze mooie planeet maar als onze samenleving.

Onze waarden

Bij Entomobio geloven we in sterke kernwaarden om u de best mogelijke producten aan te bieden.

LOKAAL

LOKAAL

Wij geven de voorkeur aan Belgische leveranciers, zowel voor het meelwormenvoer als voor de apparatuur. Als dit voor bepaalde apparatuur niet mogelijk is, wenden wij ons tot Franse of Nederlandse leveranciers.

MILIEU

MILIEU

Deze benadering van insectenkweek is ontstaan om de ecologische impact te verminderen in vergelijking met de traditionele productie van dierlijke eiwitten. Onze veredeling zorgt voor een drastische vermindering van de benodigde hulpbronnen in vergelijking met andere traditionele veredeling, en valoriseert ook het afval.  Bij Entomobio wordt niets weggegooid.

LEREN

LEREN

We bevinden ons in een nieuwe bedrijfssector, we moeten elk fase van onze productie ontdekken, leren en beheersen om te voldoen aan de kwaliteits- en hygiëne-eisen van onze klanten.

GEZELLIGHEID

GEZELLIGHEID

In dezelfde geest als de eerlijkheid streven we naar het creëren van een goede sfeer en goede relaties  met alle actoren van deze fokkerij om in de best mogelijke omstandigheden te kunnen werken.

TRANSPARANTIE

TRANSPARANTIE

Wij hechten waarde aan een directe en eerlijke relatie met onze medewerkers en met onze klanten om zo goed mogelijk op hun behoeften te kunnen inspelen.

DUURZAME
ONTWIKKELING

DUURZAME
ONTWIKKELING

In symbiose met het milieu werken we aan het minimaliseren van onze impact (terugwinning van afval, beperking van energieverbruik, enz.) op de samenleving en de planeet om een vreedzame toekomst te behouden voor de volgende generaties.

Entomobio LinkedIn pagina

Klik om de LinkedIn pagina te zien

Volg Entomobio's nieuws!

Om op de hoogte te blijven van Entomobio, volg ons op LinkedIn!

Bos van bovenaf

Contact


Bent u geïnteresseerd in onze producten? Neem contact met ons op!